Snelheidscontrole bij toezicht vreemdelingen door KMAR1924x

Tijdens een zogenaamd Mobiel Toezicht Vreemdelingen ( MTV) door de Koninklijke Marechaussee is door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Twente een speciale snelheidscontrole gehouden.

Zondag 10 juni werd tussen 14 en 20 uur door de Koninklijke Marechaussee langs de A1 bij de Lutte, een controle uitgevoerd op de binnenkomst in Nederland van vreemdelingen. Om dit goed te kunnen uitvoeren en ter bescherming van de controleurs, gold daarbij voor een traject van ongeveer 3 kilometer, een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur in plaatst van de toegestane 120 kilometer.
Een paar honderd meter voorbij de grensovergang was daarvoor een zogenaamd matrixbord geplaatst en meerdere snelheidsborden met daarop aangegeven dat er een snelheidsbeperking was ingesteld van 70 km per uur.

Door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Twente werd in dit wegvak een controle op de snelheid gehouden. In totaal zijn 389 voertuigen met behulp van een laserapparaat op hun snelheid gecontroleerd. Van deze gecontroleerde voertuigen reden 37 bestuurders sneller dan de tijdelijk toegestane 70 km per uur, zij werden op de afrit “De Lutte” van de A1 aan de kant gezet. Drie van hen reden zelfs dusdanig veel te hard dat hun rijbewijs ingevorderd kon worden. Bij twee van hen, een man van 42 jaar uit Enschede en een even oude bestuurder uit Fleringen, is dit ook daadwerkelijk gedaan. Zij reden beiden 125 km per uur, dus 55 km meer dan het toegestane.

Een derde bestuurder, een 26-jarige man uit het Engelse Lyndfield, mocht na overleg met de officier van justitie zijn rijbewijs behouden. Wel moest hij direct een boete van 430 euro betalen voor het feit dat hij 130 km reed i.p.v. de toegestane 70 km per uur. Hij betaalde..

Ook een 28-jarige bestuurster van een auto uit het Duitse Wolfsburg kreeg direct een boete opgelegd door de officier van justitie van 570 euro. Zij voldeed hieraan en mocht toen haar rijbewijs behouden. De 28-jarige werd rijdend op het tegenovergesteld wegvak van de A1 aangetroffen in de richting van de grens, daar waar nog 120 km per uur is toegestaan. Geconstateerd werd dat zij met een snelheid van 200 km per uur reed, dus 80 km te hard.

Bij de controle door de Koninklijke Marechaussee zijn in totaal 885 personen gecontroleerd die Nederland in wilden reizen. Al deze personen waren in het bezit van geldige papieren. Wel zijn 13 personen gecontroleerd die nog boetes hadden openstaan. Bij 12 van hen is in totaal ongeveer 2500 euro geïnd. De dertiende kon de voor hem openstaande 270 euro niet betalen en is daarop voor het ondergaan van 6 dagen gevangenisstraf opgesloten

Bron:  Politie.nl

Melder: Peter R

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram