Snelheidscontroles A44, al 3.698 overtreders1484x

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft recentelijk meerdere controles uitgevoerd op de rijksweg A44.

In totaal zijn 23.081 voertuigen gecontroleerd, waarvan 1.199 sneller dan de toegestane 120 km/u reden. De hoogst gemeten snelheid tijdens deze controles bedroeg 178 km/u. Terwijl op deze weg 120 km/u is toegestaan. De overtreders ontvangen binnenkort post van het CJIB. Dit jaar zijn door de politie al 21 controles uitgevoerd, waarbij in totaal 3.698 snelheidsbekeuringen zijn uitgedeeld.

Verminderen van ongevallen
Op de rijksweg A44 wordt door de politie regelmatig op snelheid gecontroleerd. Voor uw veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.

Door de weginrichting van de rijksweg A44 en de toegestane maximumsnelheid vinden er relatief veel ongevallen plaats: landelijk staat de A44 op de 9e plaats van onveilige autosnelwegen in Nederland. Er vinden jaarlijks 7,5 ongevallen per kilometer weglengte plaats. Bij het afhandelen van deze ongevallen voelen hulpverleners zoals agenten en ambulancepersoon zich bovendien onveilig. Omdat het overzicht mist vanwege het grote aantal bruggen en viaduchten en er geen rijstrooksignalering aanwezig is, worden automobilisten verrast door stremming. Om het aantal ongelukken op de A44 te verminderen, handhaaft de politie het komende jaar streng op de snelheidslimiet.

Bron:  Politie.nl

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram