Snelheidsduivels kunnen foto kopen

 

AMSTERDAM - Verkeersdeelnemers die in de regio Amsterdam door de politie worden geflitst voor te snel rijden of het negeren van een rood verkeerslicht, kunnen de foto kopen. Voor een bedrag van €4,54 kan een snelheidsduivel bijvoorbeeld in het bezit komen van de prent waarop de overtreding werd geconstateerd."Het bureau Regionale Incasso Controle en Opsporing (RICO) van ons korps wordt overstelpt met verzoeken van burgers of ze de flitsfoto waarop te zien is dat ze in overtreding zijn kunnen kopen", vertelt woordvoerster Elly Florax.
"Mensen willen het bewijs onder ogen krijgen. Op een acceptgiro staat immers alleen het bedrag vermeld dat gekoppeld is aan de overtreding. We spelen in op de behoefte van de burger. We doen dit graag, temeer er mogelijk ook een preventieve werking voor de toekomst van uit gaat door het bewijs van de overtreding in beeld te brengen," stelt Florax.

Overigens geldt de betaalservice alleen voor overtredingen die vallen onder de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften. Fouten waar een strafzaak uit voortvloeit vallen onder de Wet Politieregisters en kunnen via een beroep bij de Officier van Justitie worden verkregen.

De Amsterdamse politie verdient overigens niet aan de extra service. "De kosten die gemaakt worden betreffen het afdrukken van de foto en administratieve kosten", aldus de woordvoerster.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  19-1-2002  


|

FlitsKaart