Snelheidsverhoging A13 en A20 definitief

 

De snelheid in de 80 kilometerzones op de A13 bij Overschie, A12 bij Voorburg en de A10 West bij Amsterdam gaat per 2 juli definitief omhoog naar 100 kilometer per uur. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de minister blijkt uit onderzoek dat de effecten van de snelheidsverhoging wat betreft luchtvervuiling en geluidsoverlast te verwaarlozen zijn. Daarom kan de verhoging gewoon worden ingevoerd. De steden waren nog niet overtuigd van de argumenten van de minister en hadden vooralsnog tegen het opheffen van deze 80 kilometerzones gepleit.

Dynamische snelheidslimiet A20
Schultz meldde dinsdag verder dat op de Noordbaan van de A20 voortaan een dynamische snelheidslimiet gaat gelden. Dat houdt in dat er soms 80 kilometer per uur mag worden gereden en soms 100 kilometer per uur.

De minister stelt dat door haar besluit de doorstroming van het verkeer beter zal verlopen. Een experiment met de wisselende snelheid toonde aan dat de files op het stuk weg in de ochtendspits met 25 procent afnamen en in de avondspits met 40 procent.

130 op autosnelwegen
De minister stelt zich op het standpunt 'sneller waar het kan, langzamer waar het moet'. Per 1 september wordt de maximumsnelheid op autosnelwegen 130 kilometer per uur.

Dat kan op 48 procent van de rijkswegen (32 procent de gehele dag en op 16 procent alleen in de avond en nacht). Op de rest van het wegennet zal langzamer worden gereden.

 
 
Bron: RTV Rijnmond
 
  26-6-2012  


|

FlitsKaart