Snelweg A6/A9 nog onzeker

 

DEN HAAG - Dat er een nieuwe snelweg tussen Schiphol en Almere komt, is voor de Tweede Kamer nog geen uitgemaakte zaak. "Maar niets doen is geen optie," vinden CDA en PvdA, die ook de mogelijkheid openhouden om de bestaande wegen te verbreden. Het kabinet neigt ernaar de A6 en de A9 met elkaar te verbinden. Bij het Naardermeer en het Gein zou een tunnel worden aangelegd om deze natuurgebieden te sparen. Maar het ministerie onderstreepte gisteren dat er nog geen besluit is genomen.

Dat gebeurt in juni. Toch spreekt de SP er al schande van. Kamerlid Gerkens: "Het is werkelijk ongelofelijk hoe minister Peijs zo’n ingrijpend miljardenplan kan voorstellen, terwijl er zoveel weerstand is tegen het overhoop halen van het Naardermeer, ons oudste natuurmonument." GroenLinks is bang dat ‘miljarden over de balk worden gesmeten’. De twee grootste fracties, CDA en PvdA, willen eerst meer informatie van minister Peijs, voordat ze de knoop doorhakken. Verdaas (PvdA): "Ik weet nu bijvoorbeeld nog niet wat het effect is van bredere wegen en tolheffing. Maar als dat geen optie blijkt, en andere oplossingen ook onvoldoende zijn, ja, dan moet je uiteindelijk misschien een nieuwe weg aanleggen."

Meer dan 25 bewonersorganisaties in en rond Amsterdam, verenigd in Bewonersplatform voor Andere Mobiliteit (BAM) voeren een handtekeningenactie tegen ‘de asfaltplannen’. De komende weken worden 100.000 folders met handtekeningenkaarten verspreid.

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  28-4-2006  


|

FlitsKaart