Snelwegen raken steeds vollerx

De verkeersdrukte is de afgelopen vijftien jaar met bijna 85 procent toegenomen. Zelfs in de zomermaanden worden de wegen steeds voller. Vooral de snelwegen vangen de groei van het autoverkeer op. Vorig jaar was het ruim tachtig procent drukker op de autosnelwegen dan in 1986. Op de provinciale wegen is het in die tijd veertig procent drukker geworden.
Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS geeft aan dat als de huidige trend doorzet, de wegen in 2003 tweemaal zo vol zijn als in 1986. Het CBS heeft verder becijferd dat Nederland begin dit jaar 7,9 miljoen motorvoertuigen telde, waaronder 6,5 miljoen personenwagens. Het wagenpark groeit jaarlijks met driehonderdduizend voertuigen. Het snelwegennet blijft daarentegen redelijk constant met circa 2.200 kilometer asfalt.

Bron:  CBR

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

En wat doet de overheid hieraan? Enkele kleine knooppunten worden onderhanden genomen, maar echte daadwerkelijke rijbanen erbij? Welnee, dat kost alleen maar geld. Het hypocriete is dat het ministerie van VROM (onder andere voor Milieu) in de klimaatnota pleit voor strengere controle op te hard rijden, omdat dit de uitstoot van schadelijke gassen zou reduceren. Ondertussen staan miljoenen Nederlanders bijna elke dag in een file met draaiende motor. Uit bovenstaand artikel kan dus de conclusie getrokken worden dat de uitstoot alleen maar meer is geworden.

Het jammere is tevens dat door de files enkele miljarden guldens/euro's elk jaar door de uitlaat van de auto's wordt gedouwd. Geld dat goed van pas zou kunnen komen voor de stagnerende economie.

Ook kan gesteld worden dat dit een positief effect zal hebben op het aantal doden in het verkeer, immers als het verkeer stilstaat, kunnen er ook geen doden vallen. Met 30 km/u voortsukkelen op de weg kan er wel blikschade zijn.