Soms zou ik willen dat ik een flitspaal was, actie Johan Vlemmix tegen flitspaalterreur

 

De flitspaal op de kruising van de Zeelsterlaan met de Beukenlaan in Eindhoven is Johan Vlemmix een doorn in het oog. Bijna niemand heeft volgens hem in de gaten dat je op dit punt maar vijftig mag. Vlemmix vraagt zich daarom af of de flitspaal hier staat voor de "verkeersveiligheid of om zakken te vullen". 'Soms zou ik willen dat ik een flitspaal was. Dan kon ik veel geld verdienen. Zomaar door te staan', verzucht hij.

Om de situatie op het bewuste kruispunt aan de kaak te stellen heeft Vlemmix zich daarom donderdagochtend in een badmeestersstoel voor de flitspaal geïnstalleerd. "Zodat ik op de foto kom wanneer iemand wordt geflitst."

Op de binnenring in Eindhoven mag je volgens Vlemmix bijna overal zeventig kilometer per uur rijden, maar op een aantal plekken niet. En dat veroorzaakt volgens hem voor automobilisten heel wat onduidelijkheid. En in zijn ogen dus onnodige boetes. "Verkeersveiligheid gaat boven alles, maar dit is alleen een kwestie van zakken vullen", zegt hij nog eens.

Stapel boetes
Zelf heeft hij al een stapel boetes liggen. "Terwijl ik inmiddels weet dat je hier maar vijftig mag", vertelt hij. "Maar je rijdt gewoon met het verkeer mee. Steeds twee @ drie kilometer te hard. Het gaat nergens over."

De reacties op de actie van Vlemmix zijn positief. Lachende gezichten en toeterende automobilisten, zo constateert onze verslaggever. Zelfs een agent reed gewoon voorbij zonder in te grijpen.

Gehuld in oranje hesje
Gehuld in een oranje hesje - eens een oranjefan, altijd een oranjefan - voert Vlemmix dus actie tegen de flitspaalterreur. En meteen aan het begin van de ochtend ziet onze verslaggever ter plekke al dat automobilisten op de bewuste plek inderdaad vaak harder dan vijftig rijden.

Eens kijken hoe vaak Johan donderdag wordt geflitst. Say 'cheese' Johan!

 
 
Bron: Omroep Brabant
 
  10-6-2016  


|

FlitsKaart