SP: Geen flitsmarathons na politiestaking

 

Minister Ter Horst moet voorkomen dat de leiding van politiekorpsen een inhaalslag gaan organiseren om het aantal bekeuringen in te lopen dat door de politiestaking niet is geïnd. Dat bepleit SP-Kamerlid Ronald van Raak vandaag. Onderdeel van de politieacties was het uitdelen van waarschuwingen in plaats van boetes bij lichte overtredingen. Van Raak: “Voorkomen moet worden dat de korpsleiding de inkomsten gaan aanvullen door alsnog extra bonnen uit te delen, bijvoorbeeld door flitsmarathons of extra fietslichtcontroles.”

Politiebond ACP stelde onlangs dat dienders hun werk niet meer goed kunnen doen, doordat zij gedwongen zijn om bonnenquota te halen. Door de politieacties zullen quota mogelijk niet worden gehaald. De SP wil dat PvdA-minster Guusje ter Horst voorkomt dat agenten nu extra bonnen moeten schrijven. “Agenten moeten bonnen schrijven om problemen op te lossen, niet om quota te halen,” aldus Van Raak. “We moeten voorkomen dat agenten na de politieacties een inhaalslag moeten maken en zichzelf en de burgers moeten lastigvallen met onzinnige bonnenschrijverij.”

Vroeger stond in de prestatiecontracten dat agenten veel bonnen moesten uitdelen. Dat is nu uit de afspraken gehaald, maar Ter Horst wil wel dat korpsen meer geld binnenhalen uit bekeuringen. Ze zegt nu dat het aan de korpsen zélf is om te bepalen hoe zij dat doen. Van Raak: “Ik wil dat Ter Horst de bal niet bij de korpsen legt, maar zélf zorgt dat we straks geen wekenlange flitsmarathons en klopjachten op daklozen krijgen. Ze moet met de korpsleidingen afspreken dat agenten niet na hun staking de bevolking moeten bestoken met boetes.”

 
 
Bron: SP.nl
 
  14-2-2008  


|

FlitsKaart