Speed does not kill, stupidity does

 

Altijd gedacht dat Eurlings een verstandige minister was (km heffing daargelaten), maar helaas. De minister lanceert weer eens een vele euro's kostende campagne met de boodschap om je toch vooral aan de snelheidslimiet te houden. Want, zo zegt de minister, "we moeten het verantwoordelijkheidsbesef van automobilisten stimuleren". "Zelfs 'een beetje te hard rijden' binnen de bebouwde kom kan dramatische gevolgen hebben." zo zegt de minister.

Is dat "beetje te hard rijden" dan echt zo gevaarlijk of laat de minister zich weer eens voor een of ander karretje spannen? Het nieuwsbericht geeft zelf al het antwoord: "In het tv-spotje wordt duidelijk dat bestuurders van auto's tijdens het rijden vaak met andere zaken bezig zijn".

Aha, dus niet dat beetje harder dan de limiet rijden is gevaarlijk, maar diegenen die met andere zaken bezig zijn, dat zijn de echte maniaken. Denk aan mensen die mobiel bellen, die een sigaretje aan het pakken zijn, met hun navigatie aan het prutsen zijn of vrouwen die hun lippenstift al rijdende uit hun tas proberen te halen.

Meestal rijden deze mensen die zitten te prutsen standaard wat langzamer. Je ziet ze dan ook vaak op de snelweg dicht achter een vrachtwagen hangen, bijvoorbeeld.
Dit zijn de killers, zij die niet opletten, niet zij die verantwoord wat harder gaan dan een getal op een bord.Want wat is nou te hard? Is 60 rijden op een weg als op bovenstaand plaatje nou echt zo onverantwoord? Nee, natuurlijk niet. Daar is 80 of 100 nog niet eens "te hard".

Waarom wordt dan weer de schuld aan het overtreden van een arbitraire snelheidslimiet gehangen, terwijl onoplettendheid, om welke reden dan ook, vaak de oorzaak is? Hoe kan deze minister, die toch ook bekend staat als liefhebber van vlot rijden, zich verbinden met dit soort kromme redenaties? De minister kan beter de URL "www.weesalertenbedachtzaaminenbuitendebebouwdekomenpasje gedragensnelheiddaaropaan.nl" promoten in plaats van "www.houdjeaandesnelheidslimiet.nl".
"Speed does not kill, stupidity does"

Voel uzelf vrij om hieronder wat voorbeelden te geven van lokaties met dit soort zinloze limieten. Bijvoorbeeld Google Earth links.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  4-12-2010  


|

FlitsKaart