Spitsstrook op A13 bij Delft-Zuid

 

ROTTERDAM | De rijksweg A13 bij Delft-Zuid krijgt als het aan rijkswaterstaat ligt een spitsstrook. De strook moet op het traject Doenkade/Delft-Zuid komen.
De nieuwe minister van verkeer en waterstaat moet een besluit nemen over dit vijf miljoen euro kostende project. Het is een van de maatregelen die Rijkswaterstaat voor ogen heeft om de overlast voor Overschie te verminderen. Nadat vorige maand de maximumsnelheid op de A13 ter hoogte van Overschie werd teruggebracht naar 80 kilometer per uur, kondigde Rijkswaterstaat aan meer maatregelen te willen nemen. Uit onderzoek is echter gebleken dat omleiding van het vrachtverkeer weinig resultaat zal hebben. De omliggende wegen kunnen de 23.000 vrachtwagens die dagelijks moeten worden omgeleid niet aan.


"In het gunstigste geval zou je 's nachts een paar duizend vrachtwagens kunnen omleiden," zegt H. Meuldijk, projectleider luchtkwaliteit A13 Overschie bij Rijkswaterstaat. "Je moet zoveel veranderen. Het draagvlak onder chauffeurs zal niet groot zijn en voor de handhaving moet je een blik agenten opentrekken. De verkeersveiligheid zal afnemen en de uitstoot van gassen neemt toe". Ook een inhaalverbod tussen Kleinpolderplein en de afslag Rotterdam Airport is niet mogelijk vanwege in- en uitvoegend verkeer op de A13.


In de tweede helft van juli worden metingen verricht om te kijken of de doorstroming en milieukwaliteit verbeterd zijn.|GPD

 
 
Bron: Haagsche Courant
 
  14-6-2002  


|

FlitsKaart