Stadjer aangehouden voor belemmering snelheidscontrole

 

De politie heeft vrijdagmiddag op het Oeverkruid in Groningen een 26-jarige man aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een snelheidscontroleur van Regiopolitie Groningen heeft bedreigd. Daarnaast wordt de man ervan verdacht dat hij de controle heeft belemmerd.

De verdachte zette zijn bestelbus voor het radarstatief, deels op de invoegstrook en deels op de rijbaan. Hij belemmerde hierdoor de controleur bij zijn werkzaamheden. De man stapte uit en hij eiste dat de controleur weg zou gaan. Hij nam hierbij een uitermate dreigende houding naar de controleur aan. Na enige tijd ging de 26-jarige er vandoor. De verdachte werd even later op de Noordzeeweg getraceerd. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De snelheidscontroleur doet aangifte.

Van de belemmering werd met de camera op het statief een foto gemaakt. De politie vorderde het rijbewijs van de Stadjer in, omdat hij door het parkeren van zijn auto op de ringweg het overige verkeer in gevaar heeft gebracht. De man mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten.De bewuste controle plaats op de ringweg Groningen richting Bedum bij de toerit van de N370 bij Paddepoel / Zernike

 
 
Bron: Politie.nl
 
  8-5-2011  


|

FlitsKaart