Stalen hekken op tegelmoordviaduct





 

RIJSWIJK - Het ‘tegelmoordviaduct’ in Rijwijk is beveiligd met hoge hekken.



Rijkswaterstaat en de gemeente Rijswijk zijn gisteravond begonnen met het plaatsen van hekken op de viaducten over de A4.



Hierdoor kunnen er geen zware spullen meer op de weg worden gegooid. Als eerste was het viaduct Hoekpolderweg aan de beurt. Twee Rijswijkse mannen gooiden in januari vorig jaar hier een stoeptegel vanaf, waardoor een 30-jarige vrouw uit Uden werd gedood. De daders zijn wegens moord veroordeeld tot langjarige celstraffen.



De hekken zijn drie meter hoog en bestaan uit stevige stalen matten tussen stalen staanders. Ook de andere Rijswijkse viaducten over de snelweg naar Amsterdam worden met hekken beveiligd. Hiervoor worden deze week in de nachtelijke uren af en toe rijstroken op de A4 afgesloten.



Rijkswaterstaat heeft in de afgelopen maanden getest op welke manier kan worden voorkomen dat er rommel van viaducten op de weg wordt gegooid. Uiteindelijk bleek dat hekken beter zijn dan netten of camera’s bij de viaducten. Ook de politie en de brandweer zijn het eens met deze keuze.

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  16-5-2006  


|

FlitsKaart