Stapel boetes voor parkeren





 

VOORBURG - Elf Voorburgers zijn voor hun woning onterecht op de bon geslingerd door twee wel heel overijverige parkeerwachters. Tot hun grote ergernis en woede vonden de bewoners van de Aart van der Leeuwkade en Goeverneurkade een vette prent van vijftig euro onder hun ruitenwisser, terwijl ze in werkelijkheid helemaal niets verkeerd hadden gedaan.



De 29-jarige Jennifer van der Valk is een van de gedupeerden en woedend. Zoals altijd had ze haar wagen netjes geparkeerd naast de stoep met blauwe streep. Immers, sinds driekwart jaar valt de straat waarin ze woont niet meer in het parkeerzonegebied en hebben de bewoners dus ook geen vergunning (meer) nodig.



Maar laat dit besluit van de gemeenteraad nou nog steeds niet zijn doorgedrongen tot de surveillerende opsporingsambtenaren. Die signaleerden een blauwe streep, een bord aan het begin van de straat en geen parkeervergunning. En in de boekjes staat dat er dan moet worden opgetreden.



Bewoners die de parkeerwachters in actie zagen, renden naar buiten maar kregen volgens getuigen te horen dat zij „gewoon hun werk” deden. Ook Jennifer was de pineut en kreeg de zoveelste bon op rij.



Een woordvoerster van de gemeente liet gistermiddag desgevraagd weten dat de bonnen onterecht zijn uitgeschreven en worden omgezet in waarschuwingen. „Er is daar sprake van een overgangssituatie. Er is dan wel een besluit genomen, maar de borden en blauwe streep moeten nog worden weggehaald. Daar gaat gewoon tijd overheen.”

 
 
Bron: De Telegraaf (abonnee gedeelte)
 
  8-2-2006  


|

FlitsKaart