Stelling van de dag: Per kilometer betalen voor de auto is eerlijk5166x

AMSTERDAM - Het lijkt wel of iedereen het op dit moment heeft voorzien op de auto. Van alle kanten wordt de automobilist bestookt met nieuwe regels, plannen, prijsstijgingen en wat dies meer zij. Zo overwegen de verzekeraars automobilisten alleen verzekeringspremie te laten betalen voor hun afgelegde kilometers. Het nieuwe kabinet wil de kilometerheffing versneld invoeren. Vanuit Brussel komen strengere milieuregels waardoor auto’s straks fors duurder worden, maar het benzineverbruik een stuk goedkoper.

De redactie van De Telegraaf wil graag uw mening hierover weten. Bent u bang dat autorijden straks onbetaalbaar gaat worden of bent u het er wel mee eens dat wie meer rijdt en meer vervuilt ook meer moet betalen?

Doe mee aan de Stelling van de Dag (tussen 11.30 en 15.30 uur).

Link: http://bco.dubinterviewer.com/scripts/dubinterviewer.dll/Frames?Quest=100029&QW9640=178704&Resp=1760019990

Link: Petitie tegen kilometerheffing

Bron:  Telegraaf.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het publiek schijnt zich niet te realiseren dat ze eigenlijk bij de pomp benzine gaan tanken voor ongeveer 2,56 euro per liter. Als je diesel tankt zal dit ongeveer 2,65 zijn. De overheid probeert het publiek lekker te maken met beloftes dat de BPM en houderschapsbelasting afgeschaft zullen worden. Van de afschaffing van de BPM profiteert de burger ALLEEN maar bij de aanschaf van een spiksplinternieuwe wagen. Hoeveel Nederlanders kopen wel geen 2de hands en rijden jaren door met dezelfde wagen. Daarnaast heeft de EU bepaald dat de BPM afgeschaft MOET worden. Afschaffing BPM is dus geen kado, maar een verplichting.
Voor de houderschapsbelasting geldt dat dit voor velen een relatief klein bedrag is. Voor een kleine auto betaalt men slechts enkele tientjes en voor een middenklasser iets van 90 euro. Bij een voorgestelde prijs van 11ct de kilometer kunt u met een middenklasser slechts 800 kilometer rijden voordat u extra gaat betalen. En hoe kleiner de auto, des te eerder dat omslagpunt. Bij een tarief van 40 euro kunt u slechts 363 km per maand rijden.
Conclusie: km-heffing is ordinaire graaierij, die vooral de burgers met kleine auto's en kleine beurs zal treffen.