Stenengooiers bekend1202x

De politie heeft een groep jongeren in beeld die mogelijk verantwoordelijk is voor een fataal ongeval en een aantal schades veroorzaakt door gegooide stenen op de wegen rondom Son.

Een woordvoerster heeft dat gezegd naar aanleiding van uitspraken van korpschef Leon Kuijs dinsdag in het Eindhovens Dagblad.

"Er zijn verdenkingen maar daar moet bewijs bij komen", tekende de krant op uit de mond van de korpschef. Kuijs spreekt de hoop uit dat de verdachten verstandig zijn en zichzelf aangeven. De politiewoordvoerster gaat verder niet in op vragen over het lopende onderzoek.

Voorruit

Op zondagavond 29 april kwam rond middernacht op de Sonseweg in Best een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, nadat iemand een steen door de voorruit van de auto waarin zij zat had gegooid. Haar 73-jarige echtgenoot verloor de macht over het stuur, waarna de auto tegen een boom botste. De man raakte gewond.

Kort voor en na het dodelijke ongeval werden twee auto's in Sint-Oedenrode en Son bekogeld. Daarbij raakte een vrouw lichtgewond en een auto beschadigd. Ook dat gebeurde rond 23.30 uur. Vijf weken eerder, op zondagavond 25 maart raakte een echtpaar (27 jaar) uit Helmond gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog. Diezelfde avond kwamen later nog twee schadegevallen binnen die vermoedelijk ook door stenen waren veroorzaakt.

Tips

Dertig rechercheurs zijn bezig met het onderzoek. Zij trekken onder meer ongeveer 250 tips na die zijn binnengekomen naar aanleiding van opsporingsprogramma's op tv.

Bron:  nu.nl

Melder: esgigt

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram