Stomdronken op de fiets: rijbewijs evengoed kwijt

 

HASSELT - Dat hij veel teveel drank achterover had geslagen hoefde niemand de 30-jarige Zwollenaar meer te vertellen. Maar wat kon hem op de fiets nu gebeuren? Z‘n rijbewijs inleveren dus!

"Omdat een fietser voor de wet ook als bestuurder van een voertuig wordt beschouwd. En als je stomdronken aan het verkeer deelneemt, maakt het geen verschil of je in een auto of op een fiets zit. Dan pakken we evengoed het rijbewijs af", onderstreept een woordvoerder van de politie IJsselland nog maar eens.

De Zwollenaar in kwestie fietste zondag over de autoweg N331 richting Hasselt. Daarbij slingerde hij zodanig, dat een achterop komende automobiliste het niet aandurfde hem in te halen. Ze besloot achter de beschonken fietser te blijven rijden, belde de politie en waarschuwde het overige verkeer ondertussen met alarmlichten. Eenmaal aangehouden blies de man een alcoholscore van 945 ug/l of ruim 2,1 promille. "Dan heb je niet meer gedronken, maar vreselijk gezopen. Kijk, als we een fietser betrappen op een beetje meer drank dan toegestaan en er zich verder geen gevaarlijke toestanden hebben voorgedaan, blijft het vaak bij een prent voor openbare dronkenschap en de tip om maar te gaan lopen of een taxi te bestellen. Maar in dit geval konden we niet om strengere maatregelen heen", aldus de politiewoordvoerder.

 
 
Bron: Apeldoornse Courant
 
  26-8-2003  


|

FlitsKaart