Strenge identiteitscontrole in Arnhem





 

ARNHEM - De Arnhemse politie controleert sinds zaterdagmorgen in en rond het centrum van Arnhem streng op identiteitsbewijzen. Wie zo'n papiertje niet kan tonen, gaat zonder pardon mee naar het bureau.



De controle is de afgelopen dagen breed aangekondigd wegens de demonstratie van de Nederlandse Volks Unie (NVU) en diverse tegendemonstraties, die zaterdagmiddag in de Gelderse hoofdstad plaatshebben.



Onder de aangehouden personen is Wieneke de Waard, fractievoorzitter van GroenLinks in Arnhem. Ze was volgens haar fractiegenoot Malika Achekar onderweg naar het verkiezingscongres in Zwolle en is bij het NS-station aangehouden. Volgens de politie is al een behoorlijk aantal mensen zonder identiteitsbewijs tegen de lamp gelopen.



Mensen die opgepakt zijn, moeten iemand naar het politiebureau laten komen met hun identiteitspapieren. Achekar heeft het bewijs van De Waard opgehaald. De arrestanten kunnen na controle van de papieren met een boete vertrekken, aldus de zegsman van de politie.



In de Burgemeesterswijk achter het station, waar de NVU mag demonstreren, geldt een noodverordening. Een deel van het gebied is afgesloten. Gemeente en politie hebben gewaarschuwd dat iedereen die zich niet aan aanwijzingen houdt, opgepakt kan worden. Ook journalisten kunnen vervolgd worden als zij niet naar de politie luisteren, zelfs na afloop van de demonstratie, zo hebben politiewoordvoerders aangekondigd.

 
 
Bron: NU.Nl
 
  30-9-2006  


|

FlitsKaart