Strijd tegen overheidsverbod van radardetector laait volop





 

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet morgen uitspraak in het kort geding dat Target Automotive uit Soest en Wexler Europe uit Naarden tegen de Staat hebben aangespannen tegen de invoering van een radarverbod op 1 januari.



Volgens advocaat Anker van de twee ondernemers baseert de overheid zich bij het verbod op aannames waarvoor geen enkel bewijs bestaat. Op de internetsite flitsservice.nl wordt bezitters van een detector geadviseerd om een boete voor het in bezit hebben van een detector niet te betalen.



"In werkelijkheid krijgt u een transactievoorstel aangeboden, ook wel bekend als een schikking. Indien u deze betaalt, voorkomt u een rechtszaak", aldus flitsservice.nl. Volgens flitsservice.nl geldt een eventueel verbod alleen voor het gebruik van een radardetector in de auto en niet voor het in bezit hebben. Bovendien kan handig gebruik worden gemaakt van de achterstand bij de verwerking van strafzaken.



"Het kan dus zo één tot twee jaar duren voordat u voor de rechter moet verschijnen. Tot die tijd mag justitie uw detector ook niet vernietigen, maar zullen ze deze moeten bewaren.

 
 
Bron: Bron:  Metro
 
  23-12-2003  


|

FlitsKaart