Strooiwagens geterroriseerd

 

Strooiploegen worden de laatste dagen in toenemende mate geterroriseerd door asociale automobilisten. Die hinderen de gladheidbestrijders door ze af te snijden of hinderlijk achter de vrachtwagens met zoutbakken te rijden.

De situatie is dermate ernstig dat er nu zelfs extra tekstkarren worden ingezet om gladheidbestrijders te beschermen. Daarop verschijnt de tekst: Afstand houden i.v.m. gladheidwerkzaamheden. "Het gaat per slot van rekening om de veiligheid van onze mensen en die van de weggebruikers", aldus directeur Gert van Deuveren van het Amersfoortse Van Deuveren Traffic. De leidsman van het bedrijf dat voor Rijkswaterstaat ruim 54 strooiploegen in het hele land inzet, spreekt van kamikazepraktijken.
"De chauffeurs krijgen soms de volle laag. Geïrriteerde automobilisten met weinig geduld of een kort lontje rijden als idioten achter onze vrachtwagens. Ze claxonneren of treiteren met lichtsignalen", aldus Van Deuveren.
Sommige automobilisten maken het zo bont dat ze links of rechts de strooiwagens inhalen, via parkeerplaatsen of tankstations uitwijken om zodoende weer de weg te kunnen vervolgen.

Onbegrip
Onder de chauffeurs heerst veel onbegrip. "We rijden bij nacht en ontij over de snelwegen. Dat doen we voor de veiligheid van weggebruikers. En dan gebeurt dit", zegt Van Deuveren. De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten signaleerde vrijdagochtend ook al dat weggebruikers met hoge snelheden strooiwagens inhaalden. "Er gebeurden veel ongevallen die te wijten waren aan roekeloos weggedrag", aldus KLPD-zegsman Frans Zuiderhoek.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  1-4-2009  


|

FlitsKaart