Stuntrijder raakt rijbewijs kwijt1551x

Automobilist rijdt ‘driftend’ door het centrum van Hengelo, onder invloed van alcohol en met de politie als publiek.

Op zondag 1 juli, rond 03.15 uur, staan twee politiemensen in hun politieauto op de Deldenerstraat. Zij zien de bestuurder van een zwarte auto met hoge snelheid uit de Langestraat rijden. De bestuurder trekt op de kruising Langestraat Deldenerstraat kennelijk aan zijn handrem, want zijn voertuig maakt met gierende banden een 180 graden slip en komt tot stilstand midden op de rijbaan van de Deldenerstraat. Hierop trekt de bestuurder met gierende banden op en rijdt al driftend linksaf de Bornsestraat op. Hij wordt hierbij achtervolgd door de politie die ziet dat de snelheidsduivel rond de 90 kilometer per uur rijdt op de Bornsestraat, waar 50 kilometer is toegestaan. Wanneer de politie de bestuurder een stopteken geeft, voldoet hij daaraan. De bestuurder, een 25-jarige man uit Oldenzaal, heeft alcohol gedronken. Hij blaast 215 ugl op de ademanalyse (0.5 promille).

Hij krijgt een proces-verbaal voor het gevaarlijke rijgedrag en het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd voor het gevaarlijke rijgedrag

Bron:  Politie.nl

Melder: Peter R

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Nou is het begrip "rijden onder de invloed" best rekbaar. Waarschijnlijk heeft deze persoon een beginnersrijbewijs, want met een "normaal" rijbewijs is er niets aan de hand met 0,5 promille. Dat is gewoon toegestaan. Deze persoon was gewoon aan het stunten en stomtoevallig dat er politie eens in de buurt was.