Succesvolle controle ASO project

 

Donderdagavond hebben medewerkers van het Bosch stedelijk jeugdteam en het Doezichtteam van de politie op de Hekellaan een controle gehouden in het kader van het ASO (Aanpak Scooter Overlast) project. Het project is er op gericht de overlast van scooterrijders terug te dringen.

Overtredingen
In totaal zijn er 28 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Tegen zeven van hen is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, ondeugdelijke remmen, niet dragen van de helm en te groot motorvermogen.

Onder invloed van alcohol
Een 41 jarige bromfietser uit Helvoirt bleek bij controle onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij is aangehouden en kreeg na het afleggen van de blaastest een proces-verbaal en rijverbod voor de duur van 4 uren.

Belediging
De 23 jarige passagiere van de bromfietser uit Helvoirt vond het nodig om een agente uit te schelden en is eveneens aangehouden. Ook zij kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Gestolen bromfiets
Na een korte achtervolging door de binnenstad kon een 20 jarige inwoner van Drunen worden aangehouden. Hij bestuurde een bromfiets waarvan bij onderzoek vast kwam te staan dat die in april was gestolen in Boxtel. Een achter op de bromfiets zittende man wist te ontkomen.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  19-4-2008  


|

FlitsKaart