Succesvolle snelheidscontrole A16

 

Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op zaterdag 16 februari een succesvolle snelheidscontrole gehouden op de A16. Met behulp van het laserpistool werd de snelheid van passanten gecontroleerd. (te) Hardrijders werden vervolgens met behulp van motorrijders van het KLPD van de weg gehaald en naar een terrein aan de Laan der Verenigde Naties gebracht waar ze werden bekeurd.

Er werden maar liefst 100 overtredingen geconstateerd: van 8 personen werd het rijbewijs direct ingevorderd na een snelheidsoverschrijding van gecorrigeerd meer dan 50 km. De hoogst gemeten snelheid was 168 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan.

In totaal is er voor 7200 euro aan boetes uitgeschreven, waaronder een boete van 1500 euro aan een 24-jarige man uit Duitsland die op de A16 na correctie 150 km per uur reed waar 100 km per uur is toegestaan en bij controle van zijn gegevens niet eens mocht autorijden omdat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De man kon de boete niet direct betalen waarop zijn voertuig in bewaring is genomen totdat de boete is betaald.

 
 
Bron: Politie ZHZ
 
  17-2-2008  


|

FlitsKaart