Superscanauto op komst

 

Automobilisten vrezen met grote vrezen voor de komst van de zogenaamde Amsterdamse superscanauto. Die zou 1500 voertuigen per uur kunnen controleren op foutparkeren. De scooteragenten die de bonnen straks moeten uitschrijven lijken alles behalve blij met deze ontwikkeling, meldt De Telegraaf.

Scannen
De eerste scanauto zal vanaf 1 oktober actief worden ingezet en de tweede volgt in januari. De machines kunnen 1500 voertuigen per uur scannen. Dat zijn er veel meer dan er tot nu toe worden gecheckt. De controleurs op scooters moeten met de komst van de scanauto’s echter aan de bak. De scanauto controleert in de database of een voertuig recht heeft op de parkeerplaats vanwege een vergunning, of er betaald is via ’Parkeer & Bel’ of via het kenteken-invoersysteem zoals dat kan in Slotervaart. Als dat niet zo is, komt de scootercontroleur in actie. Die moet checken of het bewuste voertuig al dan niet legitiem geparkeerd staat.

Ouderwets
Het nadeel van de scanauto is dat deze niet kan checken of een parkeerder een ouderwets kaartje heeft gekocht. Dat zou betekenen dat de scootercontroleur voor niets in actie komt. Uit een intern schrijven van de Dienst Stadstoezicht blijkt dat er onrust en mogelijk verzet wordt verwacht. Het scanapparaat kan ook geen buitenlandse nummerplaten lezen.

 
 
Bron: spitsnieuws.nl
 
  9-10-2008  


|

FlitsKaart