Tango op de bres voor Kwartje van Kok

 

'Verkiezingscampagne is laatste kans'

ROTTERDAM - Benzinemaatschappij Tango is een intekenactie begonnen om het kwartje van Kok terug te krijgen. Volgens Tango is deze verkiezingscampagne de laatste kans om het geld terug te krijgen. Tango verzamelt via internet handtekeningen en wil die vlak voor de verkiezingen aan politici aanbieden.
Het 'Kwartje van Kok' is een speelbal in de politieke arena geworden. De extra heffing op autobrandstof werd destijds als 'tijdelijk' geïntroduceerd om de staatskas te spekken, maar bleek al snel definitief te zijn. Het huidige kabinet van CDA-VVD en LPF steggelde over het wel of niet (geheel) terugschroeven van de extra heffing.

Onnodig duur

Volgens directeur Marc Schröder van Tango duurt het allemaal veel te lang en is daarom een intekenactie begonnen. Automobilisten kunnen op de website www.kwartjevankok.nl hun ongenoegen over de dure brandstof kenbaar maken. Schröder zegt in een verklaring dat de brandstof 'onnodig duur' is.

Om het goede voorbeeld te geven kunnen automobilisten van 13 t/m 16 januari bij Tango tanken zonder de toeslag die minister van financiën Kok destijds op de benzine, LPG en diesel legde. Tango zegt dat een volle tank zonder de toeslag gemiddeld 6 euro goedkoper wordt.

 
 
Bron: Zibb.nl
 
  1-6-2003  


|

FlitsKaart