Te hoge boetes door verkeerde maximumsnelheid (updated)

 

Bij een snelheidscontrole op de Ganzenweg in Zeewolde is op 15 maart een verkeerde maximumsnelheid gebruikt. Dat meldt de politie.

Volgens een woordvoerder hebben tientallen automobilisten hierdoor een te hoge boete gekregen. Op de plek van de controle mag maximaal 80 worden gereden, maar agenten stelden hun apparatuur op 70 kilometer per uur af. Toen dit werd ontdekt, lag de acceptgiro al bij de mensen op de mat.

Volgens de politie krijgen bestuurders die bij de controle met 87 of meer geklokt zijn automatisch een lagere bekeuring toegestuurd. Wie maximaal 86 reed, hoeft geen boete te betalen.

UPDATE
Foutje boete snelheid

De politie Flevoland is in de fout gegaan met een boete voor een automobilist die te hard reed op de Ganzenweg tussen Harderwijk en Lelystad.

De bestuurder wordt ten laste gelegd dat hij, gecorrigeerd, 123 kilometer per uur reed op een traject waar maar zeventig kilometer per uur is toegestaan. En dat is best link voor hem omdat dat 53 kilometer per uur te hard is en dan automatisch het rijbewijs wordt ingevorderd.

Voor hem reden een kijkje te gaan nemen op de weg om nergens een bord aan te treffen dat aangeeft dat er maar zeventig mag worden gereden. Dat klopt, er mag veelal zelfs honderd kilometer per uur worden gereden. Alleen bij het naderen van een verkeerslicht moet de voet op de rem want dan gaat de snelheid omlaag naar tachtig kilometer per uur.

De politie Flevoland wil niet inhoudelijk reageren op het incident. "We gaan niet in op individuele gevallen", zo wordt aangegeven. De bestuurder rest niet anders dan bezwaar aan te tekenen. Dan gaat het Openbaar Ministerie zich over de kwestie buigen om te onderzoeken wat er aan de hand is. Eén van de mogelijkheden is dat de boete wordt geseponeerd. Dit is uiteindelijk een bevoegdheid van het Centraal Justitieel Incasso Bureau en het Openbaar Ministerie. Uit berichten op allerlei sites blijkt dat het niet de eerste keer is dat de politie in de fout gaat. Ook anderen hebben de ervaringen dat een verkeerde maximum snelheid wordt gehanteerd en daarmee te hoge boetes.

Bron: DeStentor

 
 
Bron: Omroep Flevoland
 
  4-2-2012  


|

FlitsKaart