Teeven: 130 volkomen duidelijk2238x

Voor automobilisten is het volstrekt helder waar ze 130 km/u mogen rijden en waar niet. De nieuwe snelheidslimiet heeft niet tot meer boetes en onduidelijkheid geleid.

Dat schrijft staatssecretaris Fred Teeven in antwoord op Kamervragen van de SP, aldus de NOS. Organisaties als de ANWB en Bovag hadden bij de overheid aan de bel getrokken over de warboel aan borden en uitzonderingssituaties op de Nederlandse snelwegen. De ANWB kreeg duizenden meldingen binnen van automobilisten die klaagden dat het hun volstrekt onduidelijk is waar je nu wel en niet 130 mag.

Maar volgens Teeven is het aantal overtredingen op wegen waar 130 gereden mag worden juist afgenomen. Het laatste kwartaal van 2012 waren er ruim 15.000 overtredingen op de 130 km zones. In de eerste maanden van 2013 daalde dit naar 12.000. De boetes die werden uitgeschreven zijn volgens Teeven ook niet hoger dan gebruikelijk, zoals de SP suggereerde.

Bron:  Telegraaf

Melder: King Nike

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Uiteraard is de 130 Km/u volledig duidelijk.

Alleen erg jammer dat je als automobilist heel veel tijd kwijt bent aan het lezen van alle borden en onderborden die een heel andere snelheid aangeven. Som 3 verschillende maximumsnelheden op een wegdek:

* 100 bij open spitsstrook
* 120 bij gesloten spitsstrook
* 130 na 19:00 uur.

Om een boete te voorkomen zitten automobilisten te turen op de snelheidsmeter om maar niet een paar kilometer per uur te snel te rijden.

Dit zijn allemaal zaken die de aandacht van de weg en het verkeer afleiden. Gevolg onnodige ongelukken wegens onoplettendheid.