Tegenslag blijft herstel Moerdijkbrug achtervolgen791x

Opnieuw is er tegenslag voor het herstel van de Moerdijkbrug. Het wegdek is niet stoef genoeg, zo is gebleken uit onderzoek. Daarom moet een extra slijtlaag worden aangebracht. Deze werkzaamheden duren tenminste zes weken, zodat ook de verkeersmaatregelen ter hoogte van de Moerdijkbrug anderhalve maand langer noodzakelijk blijven.

De versmalde en deels verlegde rijstroken veroorzaken nu vrijwel elke spits extra file: ’s ochtends op de rijbaan van de A16 en A17 richting Rotterdam en ’s middags op de rijbaan van de A16 richting Breda.

In 2005 werd de brug voorzien van een laag Hoge Sterkte Betoon (HSB). Bij de werkzaamheden werd gebruik gemaakt van een tentconstructie, die op 25 november 2005 door de harde wind aan flarden ging. Eerder al was er commotie over de tent, omdat de gemeente Moerdijk eiste dat een bouwvergunning voor de tent zou worden aangevraagd. Voordat de gemeente bestuursdwang kon toepassen, is de tent verplaatst naar het deel van de brug dat onder de gemeente Dordrecht valt. Overigens werd dat besluit vernietigd door de rechtbank van Breda, omdat de werktent duidelijk niet bedoeld was om langere tijd op dezelfde plaats te staan.

In 2006 bleek dat dat het wegdek niet voldoende vlak was en dat er enkele kwetsbare plekken in het beton zaten. Daarom werd besloten dat de rijbaan een deklaag zou krijgen om de kuiltjes op te vullen. Op een aantal plekken moest de betonlaag eruit om de holle plekken te vullen. Het herstel begon op 20 november 2006, na een onderzoek hoe de problemen konden worden verholpen en veel getouwtrek met de aannemer van het project.

De problemen zijn er de oorzaak van dat de voor 2006 aangekondigde werkzaamheden aan de westelijke rijbaan van de Moerdijkbrug nog steeds niet zijn gestart.

Bron:  vid.nl

Melder: @lex-Iveco

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram