Test 50-plussers in verkeer

 

18 AUGUSTUS 2003 - HATTEM - Voor vijftig plussers die niet zeker weten hoe het met hun reactie- en concentratievermogen is gesteld, bieden ouderenbonden een rijvaardigheidsrit aan op woensdag 15 oktober.

Hoe ervaren en veilig 50-plussers ook rijden, bepaalde lichaamsfuncties gaan met het verstrijken van de jaren achteruit. Ook het verkeer is veranderd. Het is drukker, veel wegen en kruispunten zijn ingewikkelder en er zijn verkeersregels veranderd of bijgekomen. De 50+ bonden ANBO, KBO en PCOB, verenigd in het COSBO Hattem, hebben een aanbieding voor alle vijftig plussers in Hattem om te zien hoe het met reactie- en concentratievermogen is gesteld. De BROEM cursus staat voor Breed Overleg Ouderen en Mobiliteit. Het is een samenwerkingsverband van ANWB, 3vo en Bovag.

Op woensdag 15 oktober kunnen deelnemers in een ontspannen atmosfeer in eigen auto samen met een speciaal opgeleide rijinstructeur een test afleggen. Cursisten krijgen deskundige adviezen waarmee ingeslopen fouten verbeterd kunnen worden. Het gaat niet om een herexamen, maar om een vrijblijvende cursus. Controle van de ogen behoren ook tot die cursus evenals een uitleg van de nieuwste verkeersregels. Deelnemers worden in groepen ingedeeld, en zullen gezamenlijk de testen en proeven afleggen. De kosten bedragen zestien euro per persoon, bij vooruitbetaling te voldoen. Leden van de ouderenbonden Anbo, Kbo en Pcob krijgen een korting van 3,5 euro. Omdat er maar een beperkte ruimte beschikbaar is kunnen er maximaal zestig deelnemers worden ingeschreven.

 
 
Bron: Apeldoornse Courant
 
  18-8-2003  


|

FlitsKaart