Tien aanhoudingen bij verkeerscontrole





 

DRIEBERGEN - Verschillende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een grote verkeerscontrole gehouden op de A1 ter hoogte van Apeldoorn. In totaal werden 710 auto's en 65 vrachtwagens naar de kant gehaald. De politie hield tien mannen aan.



Er werden 479 bekeuringen uitgeschreven voor tal van verkeersovertredingen, hieronder vallen ook de 386 bekeuringen voor te hard rijden die de overtreders thuisgestuurd krijgen. Verder kregen de resterende 83 weggebruikers een proces-verbaal voor zaken als het niet kunnen tonen van een rijbewijs en/of identificatiebewijs, te hard rijden en een ongeldige APK. Dat maakte de Korps landelijke politiediensten (KLPD) woensdagochtend bekend.



Drie mannen zijn aangehouden, aangezien ze te diep in het glaasje hadden gekeken. Een persoon is aangehouden toen hij een paspoort toonde waar met de geboortedatum bleek geknoeid. Drie andere mannen werden aangehouden, omdat de politie een kentekenplaat aantrof van een gestolen BMW. Bovendien werden schroevendraaiers en een mes aan boord van de auto aangetroffen. Weer drie anderen zijn aangehouden die ze vermoedelijk illegaal in Nederland zijn.



Een automobilist was aan het oefenen, aangezien hij over een maand examen moest doen. Een klein aantal automobilisten had verdovende middelen bij zich, de meesten hadden toegestane hoeveelheden op zak. Wel trof de politie vier wapens aan, waaronder een vuurwapen, dat door de personen in de auto vlak voor de controle uit de auto was gegooid.



Van de vrachtwagenchauffeurs bleken achttien in overtreding. Zes chauffeurs kregen een rijverbod, twee chauffeurs hadden te weinig gerust en een trucker bleek zelfs te vroeg gewisseld te hebben. In totaal schikten de opsporingsdiensten voor een totaalbedrag van ruim 11.000 euro met de truckers.



De verkeerscontrole 'Ochtendgloren' is een samenwerkingsverband tussen de verschillende politiediensten, de douane, de marechaussee en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Ook de Duitse politie nam deel aan de controleactie. In totaal werkten er 110 personen aan mee. Tussen 22.30 en 04.30 uur werden zo veel mogelijk auto's gecontroleerd.


 
 
Bron: De Telegraaf
 
  24-5-2006  


|

FlitsKaart