TMF moet helm populairder maken onder jongeren1261x

Een coproductie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en muziekzender TMF moet de helm weer populair maken onder jongeren.

Het jongerenkanaal zendt primetime vijf programma's uit waarin jonge brommer- en scooterrijders tips krijgen hoe ze hun kapsel in het gareel kunnen houden, terwijl ze toch een helm dragen.

Een woordvoerster van het ministerie van Verkeer en Waterstaat bevestigde maandag een bericht hierover in De Telegraaf. Het programma wordt vanaf begin mei uitgezonden.

Verzuimen

Jonge scooter- en brommerrijders verzuimen vaker een helm op te zetten. Volgens het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie droeg vorig jaar 90,8 procent van de bestuurders van bromfietsen een helm. In 2005 was dat nog 93 procent. Ook passagiers op brommers zetten minder vaak een helm op.

Ongevallen

Hoewel ze slechts 1 procent van het verkeer uitmaken, zijn bromfietsers betrokken bij meer dan 10 procent van de ernstige ongevallen. Vorig jaar werden er ruim 62.000 bekeuringen uitgeschreven voor het niet-dragen van een helm.

Bron:  Nu.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram