Toch geen boete voor losse fietslampjes419x

Fietsers die met losse lampjes fietsen, maar wel goed zichtbaar zijn, krijgen geen boete van de politie. Een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen zei woensdag dat de politie lagere prioriteit geeft aan het bekeuren van deze losse verlichting.

Vorige week nog kwamen de hoofdcommissarissen van politie met een richtlijn die juist tot een strengere aanpak moest leiden. Lampjes die aan kleding of tassen bungelen zouden niet meer worden geaccepteerd. Nu blijkt dat ze worden gedoogd, als de fietser tenminste net zo goed zichtbaar is als met de standaard fietsverlichting.

"Als mensen hun best hebben gedaan zichtbaar te zijn, kunnen ze wel door de politie worden aangesproken dat ze de juiste verlichting op de fiets moeten aanbrengen, maar krijgen ze geen boete", zei de zegsman.

Ophef

De Raad van Hoofdcommissarissen is teruggekomen op de richtlijn nadat er flinke ophef over was ontstaan. De politiekorpsen reageerden verdeeld. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken, die over de politie gaat, zei het belangrijker te vinden dat fietsers ├╝berhaupt verlicht zijn dan dat ze bekeurd worden voor losse lampjes.

Minister Camiel Eurlings van Verkeer liet dinsdag weten dat hij gaat bekijken of de regels iets verruimd kunnen worden. Toen is er "iets in het denken verschoven" bij de commissarissen, aldus de woordvoerder. Fietsen zonder licht houdt de hoge prioriteit.

Bron:  Nu.nl

Melder: 944 guy

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram