Toeritdoseerlicht geplaatst op A4 bij Hoogmade

 

Rijkswaterstaat heeft op de A4 bij Hoogmade (richting Den Haag) een toeritdoseerlicht geplaatst. Het verkeerslicht staat op het punt waar de toerit van Hoogmade samenkomt met de toerit van de verzorgingsplaats Bospoort. In de week van 6 april wordt dit verkeerslicht in de avondspits tussen 16.00 en 18.30 uur in werking gesteld.

Doel is de stroom weggebruikers die nu de af- en toerit Hoogmade als sluiproute gebruiken meer te doseren en de in- en doorstroming te verbeteren. Bij een positief resultaat wordt voortaan ook de ochtendspits meegenomen.

Slechte doorstroming A4

Vanwege de slechte doorstroming op de A4 sluipen weggebruikers regelmatig via de verzorgingsplaats Bospoort. Om dit tegen te gaan is Rijkswaterstaat in 2008 een proef gestart met een doseerinstallatie op de verzorgingsplaats.

Dit had een dusdanig positief effect dat in 2009 is besloten om dit systeem te laten staan tot de werkzaamheden aan de A4 op het traject tussen Burgerveen en Leiden in 2014 gereed zijn en het verkeer gebruik kan maken van 2x3 rijstroken.

Sluipverkeer verplaatst

Het doseerlicht zorgde echter er ook voor dat het sluipverkeer zich ging verplaatsen naar het onderliggende wegennet, met name via de af- en toerit Hoogmade en de N445 tussen Roelofarendsveen en Leiden.

Om dit neveneffect tegen te gaan is er nu voor gekozen tijdelijk een toeritdoseerlicht neer te zetten op de toerit van Hoogmade. Naast het tegengaan van het sluipverkeer op het onderliggende wegennet moet de proef uitwijzen of dit ook een positief effect heeft op de doorstroming van de A4.

Meer informatie

Meer informatie krijgt men via het gratis Landelijk Informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

 
 
Bron: Rijkswaterstaat
 
  4-7-2010  


|

FlitsKaart