Toezicht op snelheid 30 kilometer - Politieteam blijft nog controleren





 

door NICOLAI LENSEN



28 OKTOBER 2005 - DEVENTER - Het speciale verkeersteam van de politie IJsselland blijft langer controleren op wegen waar een maximum-snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Vanaf maandag is er streng toezicht op de Albertus van Leusenweg in De Vijfhoek. Eerder bleek de aanpak uiterst succesvol in Colmschate, op bijvoorbeeld de Somervaart.



Wethouder Gerrit Berkelder van verkeer heeft met het openbaar ministerie afspraken gemaakt over een langer verblijf van het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid in Deventer. ‘De handhavende acties waren tot nu toe succesvol. Ik ben blij dat de extra aandacht nog even gehandhaafd blijft’, aldus de wethouder.



Mr. Koos Spee, de landelijk verkeersofficier van justitie, gaf het team Verkeersveiligheid in IJsselland geld mee voor dertien man extra, die twee jaar mogen bewijzen dat gericht verkeerstoezicht in de wijken zoden aan de dijk kan zetten. Het experiment is vooral gericht op het bestrijden van het gevoel van verkeersonveiligheid. Daarom werden de pijlen gericht op Colmschate-Zuid. Er werd met name gecontroleerd op de doorgaande wegen - Somervaart, Grote Ratelaar en De Braam - en ook bij scholen.



Wekenlang bekeurde de politie (uitgerust met laserguns) elke automobilist die de maximumsnelheid in de 30 kilometerzone met meer dan vier kilometer per uur overschreed. In zes weken tijd werden ruim 1200 ‘prenten’ uitgeschreven. Ook gaf de politie uitleg, in de hoop ‘hardrijders’ bewust te maken van hun gedrag.



Het team zou vervolgens elders binnen de politieregio IJsselland aan de slag gaan, maar blijft nu dus nog even in Deventer. In overleg met de gemeente is gekozen voor toezicht op de Albertus van Leusenweg, een 30 kilometerweg waar aanwonenden zich onveilig voelen omdat er hard wordt gereden.



Menens



De actie start maandag en duurt zes weken, met een mogelijkheid tot verlening als de resultaten van de extra controles daartoe aanleiding geven. De eerste week deelt de politie waarschuwingen uit en wordt informatie gegeven over de 30 kilometerzone. Na 7 november is het menens: wie dan nog te hard rijdt op de Van Leusenweg loopt een grote kans op de bon geslingerd te worden.

 
 
Bron: De Stentor
 
  28-10-2005  


|

FlitsKaart