TomTom gaat wegbeheerders HD Traffic-diensten verkopen886x

TomTom gaat zijn HD Traffic-diensten leveren aan overheidsinstanties die zich bezighouden met de infrastructuur. Met deze diensten zouden de wegbeheerders actuelere verkeersinformatie kunnen verschaffen aan automobilisten.

HD Flow geeft volgens TomTom een gedetailleerd en realtime-beeld van de verkeersstromen en is vooral gericht op gebruik in verkeersleidingscentra. De informatie zou worden aangeleverd volgens Europese standaarden, waaronder datex, xml en tmc. HD Route Times moet overheidsdiensten inzicht geven in de lengte van files. Hierdoor zouden verkeersleidingscentra beter in staat zijn om bijvoorbeeld informatie te tonen op informatieborden boven en langs de weg.

Beide diensten maken deel uit van de High Definition Traffic-technologie van TomTom. Daarbij wordt informatie van gps-apparaten en mobieltjes ingezameld en draadloos doorgestuurd naar de systemen van TomTom. Inmiddels worden de hoofd- en secundaire wegen van Nederland, Duitsland en Zwitserland gemonitord en TomTom belooft dat aan dit lijstje nog dit jaar meer Europese landen worden toegevoegd.

Met het leveren van dynamische verkeersinformatie aan wegbeheerders boort TomTom een nieuwe inkomstenbron aan. Tot nu toe werd informatie van HD Traffic vooral afgenomen door automobilisten met een navigatie-apparaatje van TomTom. De dienst kan per dag worden gebruikt, maar er zijn ook maand-, kwartaal- en jaarabonnementen mogelijk.

Bron:  Tweakers.net

Melder: getiem

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram