Traag CBR moet snelheidsduivel uit Dronten rijbewijs teruggeven

 

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft zo lang getreuzeld met een rijvaardigheidstest, dat een 22-jarige automobilist uit Dronten per direct zijn rijbewijs weer terug moet krijgen.

Dat heeft de rechter in Zwolle bepaald.

De Drontenaar werd, als beginnend bestuurder, de afgelopen jaren drie keer betrapt op hardrijden. Hij reed 85 kilometer per uur, waar 50 km/u de limiet is en klokte 137 en 139 km/u op een 80 kilometerweg. Justitie besloot hierop dat de Drontenaar een rijvaardigheidstest moest ondergaan.

In mei dit jaar riep het CBR de Drontenaar op voor zo’n test. Tot dat onderzoek klaar zou zijn, werd zijn rijbewijs geschorst. De Drontenaar was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter.

Volgens zijn advocaat J. Bügel heeft het CBR veel te lang gewacht met het oproepen van zijn cliënt. Dat moet op zijn laatst een half jaar na de laatste overtreding gebeuren. In dit geval was er al ruim 7,5 maand verstreken. Ook de rechter vindt dat het CBR ’niet eindeloos kan wachten’. Daarom is bepaald dat de Drontenaar binnen een week zijn roze papiertje weer terug moet krijgen van het CBR.

 
 
Bron: DeStentor
 
  13-7-2009  


|

FlitsKaart