Tractoren te snel10216x

Onderzoek heeft uitgewezen dat landbouwtractoren vaak veel harder rijden dan de toegestane 25 km per uur. Ook blijken bestuurders vaak niet op de hoogte te zijn van de snelheidsregels.

De politie stelde het onderzoek in naar aanleiding van klachten van dorpsbewoners in de gemeenten Zijpe en Harenkarspel. De klachten over snelrijdende landbouwvoertuigen in de dorpen waren naar voren gekomen in de wijkpanels. Hierbij gaat het om door de politie georganiseerde discussieavonden waarbij bewoners aan kunnen geven wat de problemen in de woonomgeving zijn en waar zij vinden dat de politie aandacht aan moet besteden.

Naar aanleiding van deze klachten heeft de politie een zogeheten nulmeting uit te voeren in Sint Maarten, Sint Maartensbrug en omstreken. Door middel van een laserapparaat werd op verschillende dagen en tijdstippen de snelheden gemeten van tractoren die door de dorpen heen reden.

De uitkomst was duidelijk; er wordt té hard gereden met snelheden tot soms 40 km/u. Verschillende chauffeurs en bedrijven zijn aangesproken op hun rijgedrag. Hier bleek dat men niet altijd bekend is met de maximum toegestane snelheid van het voertuig (25 km/u) en dat hun verkeersgedrag tot ergernis van buurtbewoners leidt.

Tijdens de nulmeting werden nog geen bekeuringen uitgeschreven. De controles worden deze zomer herhaald. Deze keer lopen de bestuurders wel kans op een boete.

Bron:  Politie.nl

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram