Trage afname aantal verkeersdoden in EU

 

Het aantal verkeersdoden in de Europese Unie neemt minder snel af dan de bedoeling is. Vorig jaar ging het om een daling van 2 procent. In 2010 was dat nog 11 procent.

Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekendgemaakt. Volgens Eurocommissaris Siim Kallas (Transport) was vorig jaar sprake van de traagste daling van het aantal verkeersdoden in 10 jaar tijd.

"Nog steeds sterven er elke dag 85 mensen op de Europese wegen. Dat is onaanvaardbaar", stelde hij.

Nederland en Zweden behoren met 33 dodelijke ongevallen per miljoen mensen tot de meest veilige landen van Europa. Het gemiddelde in de EU lag op 62 dodelijke slachtoffers. Alleen het Verenigd Koninkrijk doet het beter met 32 verkeersdoden per miljoen mensen.

Nederland

Ook in Nederland is de daling van het aantal doden in het verkeer flink vertraagd. Tussen 2001 en 2010 ging het om een afname van 46 procent. In 2010 was dat 7 procent. Vorig jaar was sprake van een lichte stijging van 2 procent.

Volgens Kallas moeten landen en ook de EU meer doen om het aantal verkeersdoden terug te dringen. Hij wil vooral de dodelijke ongevallen met motoren aanpakken.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  29-3-2012  


|

FlitsKaart