Trajectcontrole A12 Utrecht 30 mei in een richting aan

 

De trajectcontrole op de A12 bij Utrecht gaat maandag 30 mei weer aan in één rijrichting. Het gaat om de A12 ter hoogte van de Galecopperbrug in westelijke richting, van Arnhem naar Den Haag. De snelweg en de brug zijn de afgelopen anderhalf jaar grondig onder handen genomen, waardoor de trajectcontrole uit stond. Deze periode is ook gebruikt om het hele trajectcontrolesysteem te vervangen.

Net zoals voorheen wordt zowel op de hoofdrijbaan (limiet 100 km/h) als op de parallelbaan (80 km/h) de snelheid gehandhaafd. De hoofdrijbaan bestaat uit één sectie en is 3134 meter lang. De parallelrijbaan bestaat, door op- en afritten, uit twee secties van 1437 en 1336 meter. Per sectie wordt gemeten hoe lang een voertuig erover doet om die afstand af te leggen. Op basis daarvan vindt de snelheidsberekening plaats. Wie op de parallelrijbaan in meerdere secties te hard rijdt, krijgt alleen de boete voor de grootste overschrijding van de limiet.

Passanten worden via borden langs de kant van de weg geattendeerd op het beginpunt van de trajectcontrole en zijn daarmee geïnformeerd over deze manier van snelheidshandhaving. De trajectcontrole in de tegenovergestelde rijrichting, tussen Den Haag en Arnhem, gaat later deze zomer aan. Ook de start van dat systeem wordt vooraf aangekondigd.

 
 
Bron: OM
 
  20-5-2016  


|

FlitsKaart