Trajectcontrole A12 Woerden weer actief

 

De trajectcontrole op de A12 bij Woerden treedt deze week weer in werking. Wanneer precies is nog niet duidelijk.
Het meetsysteem tussen De Meern en Woerden was ruim twee maanden niet actief. De cameras werden half februari verwijderd voor onderhoud aan het portaal waaraan ze hangen. Er is meer precieze meetapparatuur voor teruggekomen. ,,Deze camera’s maken betere beelden van passerende voertuigen,’’ zegt een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM).

Het Nederlands Meetinstituut (NMi) heeft de afgelopen weken de nieuwe systemen getest en goedgekeurd. Komende week wordt de trajectcontrole weer in gebruik genomen. Een precieze dag kan het BVOM niet geven. ,,Dat kan maandag zijn, maar ook woensdag,’’ aldus de woordvoerder.

Bestuurders worden niet gewezen op de inwerktreding. ,,De afgelopen tijd heeft de politie er controles uitgevoerd. In feite is er dus weinig veranderd. Automobilisten moeten zich gewoon aan de maximumsnelheid houden. Bovendien staat er een groot bord.’’

Aan een trajectcontrole valt niet te ontkomen. Het systeem meet de gemiddelde snelheid van alle autos over een lengte van ongeveer 3 kilometer. Aan het begin en eind van het traject staan camera’s die opnames maken van elk passerend voertuig.

De computer berekent aan de hand van deze beelden de snelheid. Snelheidovertreders krijgen automatisch een bon thuisgestuurd.

 
 
Bron: AD.nl
 
  28-4-2008  


|

FlitsKaart