Trajectcontrole A2 op 23 juli in werking (Update: Toch cashen)

 

Het trajectcontrolesysteem op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht treedt op maandag 23 juli in werking. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten. Het systeem controleert 24 uur per dag of automobilisten zich houden aan de snelheidslimiet van 100 kilometer per uur.

Als eerste wordt trajectcontrole uitgevoerd tussen het knooppunt Holendrecht en Maarssen, een afstand van 15,4 kilometer. Later dit jaar volgt het systeem in de andere richting. De trajectcontrole wordt met borden aangegeven.

Overheid gaat cashen op A2

De breedste en modernste autosnelweg van ons land, de A2 tussen Amsterdam en Utrecht, gaat de overheid jaarlijks een bedrag van dertig miljoen euro aan boetes opleveren.

Dat verwacht het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV) als dit jaar in beide richtingen trajectcontrole wordt ingevoerd, om ervoor te zorgen dat automobilisten en motorrijders niet harder dan 100 km/u zullen rijden op de ruime, vernieuwde autobanen.

"Ik snap dat weggebruikers denken dat hier veel harder gereden kan worden dan nu toegestaan is, maar dat heeft alles te maken met afspraken die gemaakt zijn met omliggende gemeenten vanwege milieubelangen", zegt Ernst Koelman van het LPTV. "De weg mocht verbreed worden tot vijf banen als de snelheid binnen de perken zou blijven."

Maandag 23 juli treedt de trajectcontrole tussen Amsterdam en Utrecht in werking. "Het systeem controleert 24 uur per dag of automobilisten zich houden aan de snelheidslimiet van 100 kilometer per uur. Als eerste wordt de controle uitgevoerd tussen het knooppunt Holendrecht en Maarssen. Medio september/oktober volgt de andere richting", stelt Koelman.

Bron: De Telegraaf

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  13-7-2012  


|

FlitsKaart