Trajectcontrole A20 vanaf 23 februari aan

 

Vanaf 23 februari wordt verkeer op de A20 bij Rotterdam op snelheid gecontroleerd door een trajectcontrolesysteem. De trajectcontrole geldt voorlopig alleen voor de rijbaan vanuit Hoek van Holland naar Gouda tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Op het stuk A20 geldt 24 per dag een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De trajectcontrole beslaat 3.5 kilometer en bestaat uit drie deelsecties. Per sectie wordt gemeten hoe lang een voertuig er over doet om de afstand binnen die sectie af te leggen. Op basis daarvan wordt de snelheid berekend en volgt een boete bij overschrijding van de limiet. Wie in meerdere secties te hard rijdt, krijgt alleen de boete voor de hoogste overschrijding.

Andere rijrichting volgt later dit jaar
Het systeem in de andere rijrichting (van Terbregseplein naar Kleinpolderplein, richting Hoek van Holland) gaat in de loop van dit jaar aan. De invoering van de trajectcontrole op dat wegvak is complexer, aldus het OM. Daar geldt een dynamische limiet.

 
 
Bron: VID
 
  17-2-2016  


|

FlitsKaart