Trajectcontrole A4 start 1 september





 

De trajectcontrole op de A4, tussen hoofddorp en Nieuw-Vennep, waarmee de afgelopen maanden is proefgedraaid, gaat vanaf 1 september bonnen produceren. Wie op de A4 tussen hectometerpaal 13.1 en 16.3 gemiddeld harder rijdt dan 120 km/h, wordt op foto gezet en kan een schikkingsvoorstel in de bus verwachten.



Op de A13 bij Rotterdam en A12 bij Woerden zijn vergelijkbare systemen al een tijdje in de lucht, tot volle tevredenheid van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie. Op nog vier andere locaties staan voor de loop van dit jaar permanente trajectcontroles op stapel: de A2 tussen Maarssen en Breukelen, de A12 tussen De Meern en Woerden, de N919 ter hoogte van Veenhuizen en Zeelandbrug, in beide richtingen. Verder gaat de politie in Flevoland controleren met mobiele trajectcontrole-apparatuur.



Volgen het Bureau Verkeershandhaving zijn de locaties op de rijkswegen gekozen op basis van cijfers van Rijkswaterstaat en deVerzekeraars Hulpdienst. Op de trajecten op de A2, A4 en A12 vinden de meeste aanrijdingen plaats, aldus het OM. Ook de andere locaties zouden relatief ‘ongevalsgevoelig’ zijn.

 
 
Bron: Autovisie
 
  30-8-2004  


|

FlitsKaart