Trajectcontrole A4 tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep start maandag 1 februari

 

Op maandag 1 februari treedt het trajectcontrolesysteem op de A4 tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep in beide richtingen in werking. Het systeem handhaaft 24 uur per dag de snelheidslimiet van 130 km/u.

Het trajectcontrolesysteem is in zuidelijke richting 4,8 kilometer lang. Richting Schiphol is het traject waarbinnen gemeten wordt 2,5 kilometer. Gemeten wordt hoe lang een voertuig erover doet om de afstand af te leggen. Op basis daarvan wordt de snelheid berekend en volgt een boete bij overschrijding van de limiet.

Op de meeste wegen geldt een ondergrens van 4 km/u voordat wordt bekeurd. Op autosnelwegen waar 130 is toegestaan, zoals op dit stuk van de A4, is geen ondergrens en wordt vanaf 1 km/u bekeurd. Wel wordt gewerkt met een meetcorrectie, zodat de feitelijke snelheid duidelijk boven de limiet ligt voordat wordt beboet. Meer over marges en meetcorrecties.

Passanten worden via borden langs de kant van de weg geattendeerd op het beginpunt van de trajectcontrole en zijn daarmee geïnformeerd over deze manier van snelheidshandhaving.

 
 
Bron: CVOM
 
  21-1-2016  


|

FlitsKaart