Trajectcontrole werkt averechts





 

ASSEN/VEENHUIZEN - De nieuwe trajectcontrole in Veenhuizen blijkt onbedoeld voor verkeersonveilige situaties te zorgen. Zo moest een inwoonster van Veenhuizen onlangs haar auto de berm in sturen om een tegemoetkomende automobilist die op de linkerweghelft reed, te ontwijken.



"Het scheelde niet veel of ik was de vaart in getuimeld", vertelt de Veenhuizense. "Die bestuurder dacht zeker aan het oog van de radarcamera te ontkomen door links te gaan rijden." Volgens de vrouw was het niet de eerste keer dat iemand moest uitwijken voor een bestuurder die op de linkerweghelft het portaal van de trajectcontrole tracht te omzeilen.



Woordvoerder Bert Visser van de Drentse politie meldt dat het absoluut geen zin heeft om op welke manier dan ook te proberen aan de camera te ontkomen. "Die werkt over de hele breedte van de weg. Per slot van rekening moet de camera ook auto's vastleggen die ter hoogte van het portaal aan het inhalen zijn."



Een aantal inwoners van Veenhuizen verklaart dat de gevaarlijke afslagen binnen het trajectgebied nog gevaarlijker zijn geworden. "De mensen letten alleen nog maar op de snelheidsmeter om maar niet harder dan tachtig te rijden." Bij een flitspaal duurt het moment van passeren maar eventjes, bij trajectcontrole moeten bestuurders het dashboard langer in de gaten houden. "Op autosnelwegen levert dat geen problemen op, maar op provinciale wegen, zoals hier in Veenhuizen, is dat erg gevaarlijk."



De N919 is een lange, rechte weg die vaak als sluiproute wordt gebruikt. Aan de kant staat een aantal huizen, waarvan de inritten direct op de N919 uitkomen. Uit gegevens van de provincie Drenthe blijkt dat op deze weg meer dan de helft van de automobilisten zich niet aan de snelheidslimiet houdt. Infrastructurele maatregelen om de snelheid eruit te halen, zijn op dit traject vrijwel niet mogelijk. Daarom is trajectcontrole ingezet.

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  21-9-2004  


|

FlitsKaart