Transporteurs maken zich ernstige zorgen over toekomst van A1





 

13 SEPTEMBER 2002 - DEVENTER - Verladersorganisatie EVO maakt zich grote zorgen over de actuele situatie op de A1 (Apeldoorn-Deventer). Gisteren bleek dat het drie miljoen euro kostende verkeersgeleidingssysteem op die snelweg niet heeft geleid tot een afname van files, maar dat die juist zijn verdubbeld.



Veertig procent van het verkeer op de A1 is zakelijk. 'Het is natuurlijk heel treurig dat een systeem om files te verminderen een averechts effect heeft', zegt R. Schasfoort van de verladersorganisatie EVO. 'We kunnen ons voorstellen dat het nu nog te vroeg is om het systeem al naar de prullenbak te verwijzen. Er zal wel iets langer mee geëxperimenteerd moeten worden. Wel zijn we bevreesd voor Prinsjesdag. We weten allemaal dat het kabinet zal komen met bezuinigingsvoorstellen. Daarbij zou de aanleg van een spitsstrook en latere verbreding van de A1 zomaar geschrapt kunnen worden'.



Volgens Schasfoort loopt de schade die het bedrijfsleven lijdt door de files op het baanvak Apeldoorn-Deventer in de miljoenen. 'Ik ken een ondernemer die dagelijks zes bestelbussen op de weg heeft voor zijn zaak. Puur logistiek gezien zouden vijf genoeg zijn. De zesde is nodig omdat er zoveel tijd verloren gaat op de A1.

 
 
Bron: Zwolsche Courant
 
  13-9-2002  


|

FlitsKaart