Truckers voeren actie1216x

Weggebruikers en transportondernemers moeten de komende tijd rekening houden met acties van vrachtwagenchauffeurs. De truckers zijn boos omdat de onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst half april mislukten.

De onderhandelingen mislukten omdat de vakbonden en werkgeverskoepel Transport en Logistiek Nederland (TLN) het niet eens konden worden over de loonstijging.

,,Tot en met 12 mei gaan we prikacties uitvoeren'', kondigde vakbondsbestuurder Jan Heilig van FNV Bondgenoten zaterdagmorgen aan. ,,Chauffeurs rijden een half uur later in colonne weg bij hun bedrijf, ze rijden drie keer over een rotonde of ze rijden een tijdje langzaam op de snelweg.''

Ultimatum
De vakbond vergaderde zaterdag in Utrecht over de ontstane situatie. Ook werden vijf actievrachtauto's in gebruik genomen. De komende tijd worden die ingezet bij de acties. In totaal werken er ongeveer 135.000 mensen in het transport en de logistiek.

Op 12 mei houdt FNV bondgenoten een ledenvergadering. Het bestuur van de belangrijkste vakbond in de transportsector roept de leden dan op om mee te doen aan een grote staking. De werkgevers krijgen een ultimatum dat op dinsdag 15 mei om middernacht afloopt.

Bron:  Spits

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram