Tunnels A73 weer dicht

 

De Roertunnel van de A73 is dinsdag als gevolg van een verkeersongeval vlak voor de zuidelijk ingang onbereikbaar, meldde de politie.
ANP

De tunnels bij Swalmen en Roermond gaan om 21.00 uur in zuidelijke rijrichting dicht wegens een storing in het snelheidsdetectiesysteem, liet Rijkswaterstaat weten. De aannemer hoopt de problemen voor woensdag 05.00 uur opgelost te hebben.

Verkeersongeval

Bij het verkeersongeval raakten vijf mensen gewond. Er kwam daarbij veel grind op de weg terecht. Het wegdek raakte zwaar beschadigd en moet eerst worden hersteld.

Volgens de politie zal deze afsluiting van de snelweg vlak voor de Roertunnel tot tien uur dinsdagavond duren.

Storing

De storing in de snelheidsdetectie zorgde maandag ook al voor urenlange afsluitingen van de tunnels. Met dat systeem wordt gecontroleerd of (vracht)auto's in de tunnel stil staan of te langzaam rijden. In dat geval wordt de tunnel voor de veiligheid afgesloten.

Het ongeval dinsdagmiddag gebeurde vlakbij de plek, waar enkele uren eerder ook al een ernstig verkeersongeval plaatsvond, met lange files als gevolg.

Bekeuringen

De politie bekeurde tien automobilisten die probeerden over de vluchtstrook een uitweg te zoeken. Zij bezorgden de toesnellende hulpdiensten "zeer veel last", aldus de politie.

 
 
Bron: NU.nl
 
  6-3-2008  


|

FlitsKaart