Tweede Kamer akkoord met verbreden 30 snelwegen

 

De Tweede Kamer steunt de spoedwet van verkeersminister Camiel Eurlings om snel op dertig locaties spitsstroken en andere wegverbredingen aan te leggen.

A4
Verbreding van het wegdek zal onder meer gebeuren op de A4 bij Burgerveen-Leiden. De Milieubeweging heeft die verbreding lange tijd weten tegen te houden.

Ruime meerderheid
Een zeer ruime meerderheid, bestaande uit de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie alsmede SP, VVD, PVV, D66 en SGP, staat achter de plannen, mits het bij de dertig projecten blijft. Alleen GroenLinks is tegen. Rita Verdonk was afwezig.

In 2010
Volgens minister Eurlings van Verkeer & Waterstaat zullen de dertig projecten soelaas kunnen bieden in deze economisch zware tijden. Het is van belang voor de sector ’dat er flink werk komt’. Dit voorjaar wil Eurlings een aantal projecten beginnen, ’maar de bulk zal in 2010 starten’.

Stemming
De Kamer stemt dinsdag over het wetsvoorstel, naast een klein aantal wijzigingsvoorstellen plus een kansloze motie van GroenLinks.

Provinciewegen
Verladersorganisatie EVO reageerde tevreden en noemt het zaak dat de Senaat nu snel volgt. EVO ziet het onderzoek naar snellere aanleg van provinciewegen wel zitten, maar dan moet er geld bij. "Als er goede alternatieven zijn voor de snelweg, kan ook het voor de economie belangrijke vrachtverkeer beter gebruik maken van deze verbindingen."

 
 
Bron: RTL.nl
 
  14-1-2009  


|

FlitsKaart