Tweede Kamer neemt automaatregelen aan695x

De Tweede Kamer heeft gisteren het Belastingplan 2008 aangenomen. Hierdoor zijn de gewraakte automaatregelen, zoals de slurptax en de fijnstoftax, definitief.

Daarnaast is ook de eerste stap gezet in het omzetten van bpm naar motorrijtuigenbelasting. De sloopregeling is daarentegen van de baan. De motorrijtuigenbelasting is ook gestegen voor auto’s op grijs kenteken. Dit, ondanks dat CDA en PVDA zich eerder tegen die specifieke belastingverhoging heeft uitgesproken.

Bovag/RAI-woordvoerder Paul de Waal is “zeer teleurgesteld”, laat hij Automotive weten. “Het kabinet zegt honderd dagen te luisteren naar de samenleving maar doet daar vervolgens niets mee”, vindt hij. “Ze verkondigen aan de Tweede Kamer dat ze naar ons geluisterd hebben, dat hebben ze niet gedaan. Ze zeggen dat ze groene maatregelen nemen, dat doen ze niet. Onze voorstellen zouden veel meer milieuwinst opleveren. Het is vervolgens verbijsterend hoe gemakkelijk de Tweede Kamer deze zeer ingrijpende maatregelen heeft laten passeren.”

Bron:  Autoweek.nl

Melder: pASCII

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram