Tweede spitsstrook op de A2 geopend

 

Automobilisten kunnen op de A2 bij knooppunt Everdingen vanaf vandaag tijdens de spits gebruik maken van de vluchtstrook. Dat meldt het minsterie van Verkeer en Waterstaat. Het ministerie hoopt door de extra rijstrook het aantal files bij het knooppunt terug te brengen. Bij knooppunt Oudenrijn, eveneens op de A2, doet een bufferstrook vanaf vandaag dienst als extra rijstrook.

Het kabinet zou in de kabinetsperiode 2002 tot 2006 380 miljoen euro uittrekken om de belangrijkste knelpunten voor het wegverkeer op te lossen. Het is de vraag hoeveel buffer- en filestroken door de kabinetsbreuk nog gebouwd gaan worden.

Volgens het ministerie zijn er wegens het gebruik van de vluchtstrook extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Er zijn om de 500 meter pechhavens aangelegd waar automobilisten in geval van nood hun auto's kunnen neerzetten. Bovendien wordt het traject permanent door camera's bewaakt.

Op het stuk snelweg tussen Culemborg en Everdingen worden automobilisten het zwaarst door files getroffen. Het verkeer stond op deze plek vorig jaar maar liefst 232 keer stil. Dit leidde tot opstoppingen met een totale lengte van 1.150,4 kilometer. Het totaal aantal files in Nederland steeg vorig jaar met ruim 15 procent naar 34.785.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  17-10-2002  


|

FlitsKaart